29: Dingetjes voor dertigers – Annemarie van Heijningen

Terwijl ik in de bibliotheek was om mijn gereserveerde boeken op te halen, liep ik ook nog even langs de boekenrekken. Dit boekje zag ik liggen en ik dacht, die neem ik mee! Een dun boekje, leuk om tussendoor even te lezen.

Ik ben misschien niet helemaal de doelgroep, want ik ben nog geen dertiger. Maar in het voorwoord stond dat je het woord ‘dertiger’ royaal mocht opvatten!

Al eens eerder las ik iets van Annemarie van Heijningen en haar schrijfstijl spreekt me wel aan. Het leest vlot, met vleugjes humor, soms zelfs wat schurend, altijd met een goede kern van de Waarheid!

Deze titel voldeed helemaal aan mijn verwachting. Het is heel toegankelijk geschreven en ik had het in een ochtend uitgelezen.

Je leest over dertigersdilemma, roeping, onrust, strijd, drukte, zoektocht enz. Heel persoonlijk schrijft ze over haar man en kinderen, echt over hun gezinsleven. Daarnaast lees je ook over kerkelijke gewoontes en geloofsaspecten. Ik vind haar humor leuk en las verschillende teksten met een glimlach!

Samenvattend een toegankelijk verhaal dat vlot leest. Over prive- en geloofsleven, niet altijd rooskleurig, maar de werkelijk. Beschreven in prachtige zinnen!

Waarom wel lezen:

Je bent een dertiger en vind het fijn om een boek te lezen dat je veel herkenning zal brengen in deze fase van je leven! Plus je houdt wel van Gereformeerde Bondshumor 😉

Waarom niet lezen:

Je hebt geen behoefte om een (levens)verhaal te lezen vanuit het perspectief van een ouder over het wel en wee van het gezinsleven.

Mooie zinnen:

  • Het is heel gezond als verantwoordelijkheid verandert in betrokkenheid.
  • Een droom is enkel theorie, woorden in een wolkje, zoete combinatie van verbeelding en verlangen.
  • Kinderen zijn geen afleiding van belangrijker werk, zij zijn het belangrijkste werk.
  • Ik ben wat ik doe, ik ben wat anderen van mijn zeggen,, of ik ben wat ik heb. Hier zijn we een leven lang druk mee.
  • Alternatieve voor ‘druk’ zijn: Ik hoef me nog niet te vervelen. Ik heb vrij veel te doen, maar dat is mijn eigen keuze. Het gebruik van synoniemen maakt je agenda niet leger, maar taal kan wel helpen je manier van doen en denken te veranderen.

Waardering: 5 uit 5.

4 gedachten over “29: Dingetjes voor dertigers – Annemarie van Heijningen

Voeg uw reactie toe

  1. Dit boek staat ook al een tijdje op mijn lijstje. Ik houd echt van de boeken van Annemarie. Als ik ooit non-fictie schrijf, hoop ik dat het in die stijl is 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: