34: Gelukszoeker – Gor Khatchikyan

Rondom de coronacrisis zag en hoorde ik Gor Khatchikyan op tv, radio en youtube. Het verhaal dat hij dan vertelde vond ik zo boeiend en interessant! Zijn boek ‘Coronacrisis’ ligt klaar om gelezen te worden, maar eerst wilde ik graag meer over hemzelf weten, daarom begon ik aan het boek ‘Gelukzoeker.’

Wow, zijn verhaal is zo bijzonder! Als vluchteling kwam hij naar Nederland. Hij heeft moeilijke, eerste jaren gehad in ons land. Wat een standvastigheid, positiviteit en kracht spreekt er uit zijn verhaal. Ondanks de lange procedures bleef hij actief in school en werk en was hij altijd opzoek om zichzelf te ontwikkelen.

Gor noemt lessen in zijn boek die hij heeft geleerd uit zijn situatie. Maar ik denk dat ik deze lessen ook kan toepassen in mijn eigen leven en in de omstandigheden waarin ik kan komen. Een hele mooie zin vond ik: ‘Ik wilde hier niet bitter van worden, maar beter.’

Echt een heel bijzonder (levens)verhaal!

Waarom wel lezen:

Dit is een bijzonder, inspirerend verhaal over het echte leven van een vluchteling die ondanks alle moeilijke omstandigheden volhoud en een leven opbouwt in Nederland, waar hij op veel plekken van betekenis is voor mensen om hem heen.

Waarom niet lezen:

Je bent niet geïnteresseerd in dit onderwerp. (Verder kan ik geen enkele reden bedenken. 😉)

Inspirerende zinnen:

  • Zo gaat het vaak in het leven. De weg naar het goede, de weg naar een vruchtbaar leven, gaat altijd door een periode van verlies, en je moet er soms een hoge prijs voor betalen. Opgeven is dan ook geen optie. Het doel voor ogen houden, daar gaat het om.
  • Ik wilde hier niet bitter van worden, maar beter.
  • U geeft mogelijkheden en soms neemt U ze weg. Als de ene deur dicht gaat, klop ik op een andere.
  • Ik ben een man van de toekomst, maar als een pijnlijk hoofdstuk niet afgesloten kán worden, kun je ook niet vooruitkijken.
  • Ik heb het geluk gevonden en mag er nu van uitdelen aan anderen. Ontworteld en opnieuw geplant in vruchtbare grond mag ik vrucht dragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: