42. Een oceaan van hoop – Carrie Turanksy

Van verschillende mensen kreeg ik dit boek als leestip! En ik ben het helemaal met hen eens: Het is echt een goed boek! Een verdrietig onderwerp, maar mooi om te lezen.

Het is deel 1 van de serie ´De familie McAlister´ en ik wenste dat deel 2 er al was, want ik ben heel benieuwd naar het vervolg!

Het gaat over de familie McAlister, waarvan de vader is overleden. Door de ziekte van moeder kan zij tijdelijk niet voor de jonge kinderen zorgen en komen ze in een tehuis terecht. Door beslissingen van het tehuis worden de kinderen geëmigreerd naar Canada. Daar komen ze in een nieuw gezin terecht als huishoudelijke hulp of moeten zijn werken op een boerderij. Echt bizar en verdrietig hoe het kinderemigratiesysteem in elkaar zat. (Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten.)

Ik vind dat het verhaal verrassend eindigt! Deel 2 zal het verdere verhaal vertellen, omdat er veel van de verhaallijnen nog bezig zijn. De details van dit boek heb ik niet uitgeschreven, want stel dat je het boek wilt lezen, zijn er teveel punten waarvan ik anders al het verhaal zou vertellen.

Een gedachte over “42. Een oceaan van hoop – Carrie Turanksy

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: