43. De Genesis Patronen – Ruben van der Giessen

Het is alweer drie weken geleden dat ik een boek uit las. Maar de boeken die ik ben gaan lezen, lees ik nu dus allemaal rond dezelfde periode uit. Komende week kan je meerdere boekenberichten verwachten. 🙂

Het boek ‘De Genesis Patronen’ reisde een aantal weken met mij mee, omdat ik het vaak alleen op zondag las! In eerste instantie had ik het boek zelf denk ik niet gekozen in de bibliotheek of boekhandel. Vaak kies ik toegankelijke-vrouwen-geloofsopbouw-zelfhulp-boeken. Des te leuker vond ik het, toen de auteur een berichtje stuurde en vroeg of ik zijn boek wilde lezen. Daar sta ik altijd voor open!

Ik ben blij dat ik heb toegezegd, want ik vond het echt een interessant onderwerp. Daarbij vond ik het ook leuk om een keer iets aangereikt te krijgen, waardoor ik compleet iets anders las, dan dat ik vaak zelf kies.

In dit boek worden patronen uitgelegd die in de Bijbel voorkomen. In preken worden ook vaak verbindingen tussen het Oude Testament en het Nieuwe Testament gemaakt, maar dit boek gaat nog een stap dieper. Vanuit de grondtekst zijn er bepaalde woorden die in verschillende Bijbelteksten voorkomen en op deze manier echt een patroon vormen.

Ik zal een voorbeeld geven om het duidelijk te maken. Het woord ‘eersteling’ komt op verschillende plaatsen in de Bijbel voor. Bijvoorbeeld in Genesis 1, bij Adam, rondom de oogst. Zo bijzonder om deze ontdekkingen te lezen!

Eén van de mooiste dingen vond ik het gedeelten over verschillende plaatsen die elke keer terug komen in de Bijbel. Het deed me beseffen dat de Bijbel echt een mysterie is en dat er zoveel in te ontdekken valt!

Als ik de Bijbel lees, probeer ik dit vaak toe te passen op mijn eigen leven. De Bijbel lezen vanuit het perspectief om patronen te ontdekken, is een hele andere manier. Het is heel verdiepend en ik heb gedeelten met verbazing gelezen, dat ik dacht: ‘Wat bijzonder dat Bijbelteksten op deze manier uitgelegd kunnen worden!’

Wat goed is om te weten, is dat het geen praktisch boek is dat gaat over je geloofsleven (vorm geven). Wat mij betreft is het echt een leerboek. Het is onderzoekend, geeft inzicht en je doet veel nieuwe kennis op. Ik las het boek vaak op zondag, omdat het mij een gevoel gaf van een interessante preek, waarbij je geboeid zit te luisteren en echt nieuwe dingen hoort!

En weetje waarom ik daar nog meer voor koos? De zondagse invulling is de laatste maanden zo veranderd. De fysieke kerkdiensten mis ik echt! Door dit boek één keer in de week verder te lezen, gaf het mij heel even een extra zondagsgevoel en het was fijn om op deze manier tijd te besteden aan mijn geloof!

2 gedachten over “43. De Genesis Patronen – Ruben van der Giessen

Voeg uw reactie toe

  1. Heel begrijpelijk wat je zegt over dat gevoel van de zondag. Dit boek lijkt me behoorlijk pittig en daarom prima geschikt voor dat soort dingen. Niet echt iets om ’s avonds ontspannen mee op de bank te duiken;).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: