51. Bevrijdende liefde – Francine Rivers

De titel van dit boek heb ik zo vaak gehoord en gezien, maar nooit las ik het zelf. Tot nu! Wat is het toch leuk een ´Gouwe-ouwe’ te lezen, want zo noem ik mijn nieuwe rubriek. 😉

Een boek dat zo bekend is, schept hoge verwachten. Dat stond mij de eerste hoofdstukken wat in de weg, omdat ik mij afvroeg: Vind ik het ook zo mooi? Word dit ook mijn lievelingsboek? Dit heb ik maar snel naast mij neergelegd.😉

Het verhaal leest als een trein en het is ontzettend bijzonder. Het is geïnspireerd door het verhaal van Hosea en Gomer. Ik vind het lastig in woorden uit te schrijven, maar dat hoeft ook niet, want mijn reviews zijn geen samenvattingen van een boek.

Wat ik zo mooi vind aan het verhaal, is dat ondanks het afdwalen van Angel er altijd een weg terug is. Hosea Michael heeft eindeloos geduld met haar en helpt haar in alles. Van de basisvaardigheden in het dagelijks leven tot het verwerken van haar verleden. Het verleden lokt Angel elke keer weer en ze valt regelmatig terug. Maar daar is dan Hosea weer die haar met open armen ontvangt en opvangt. Hij blijft haar trouw.

Ik moest tijdens het lezen denken aan verschillende thema’s die je kunt herkennen uit je eigen leven: (Opnieuw) verkeerde keuzes maken, geen vergeving aan jezelf schenken, de liefde niet durven aannemen, goede werken willen doen om liefde te verdienen.

Het deed mij ook denken aan het Bijbelverhaal van de verloren zoon en daarmee aan God! Waar wij ook naar toe afdwalen, hoe vaak wij Hem de rug toekeren. Ook na lange tijd is er een weg terug naar God en ruimte voor vergeving. Het mooiste van alles is dat er bij Hem liefde is! Door Zijn liefde voor ons, stuurde Hij Zijn Zoon naar de aarde en zo zijn we het kringetje weer rond naar nu: Advent, Kerst, Jezus’ geboorte!

Iedereen geeft een boek betekenis op zijn/haar eigen manier. Nu ben ik benieuwd: Wat sprak jou het meeste aan in dit boek? Of welke les nam jij er uit mee?

Een mooie zin om te onthouden:

‘Elke zegening komt van de Vader, niet als beloning voor het goede dat we hebben gedaan, maar als een geschenk.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: