Voor de leeuwen – Mesu Andrews

Dit boek koos ik, omdat ik ook het Bijbelboek Daniel aan het lezen was. Allereerst moet ik toegeven dat ik de eerste hoofdstukken echt in de war was, want… Daniel is getrouwd! Ik kan de Bijbelverhalen van vroeger in de kerk of op school nog goed herinneren. Over ‘trouwen’ werd naar mijn idee nooit wat gezegd. Je snapt het vast wel: Ik moest even schakelen. 😉

Wat ik grappig vond om te ontdekken bij mezelf is dat ik bij de verhalen van Daniel altijd een jonge man in mijn hoofd heb, maar hij werd natuurlijk ook ouder!

Bijbelverhalen rondom ballingschappen vind ik altijd wat moeilijk voor te stellen, maar nu heb ik meer een beeld gekregen wat het inhoud. Ik denk dat er vooraf aan het schrijven ontzettend veel onderzoek is gedaan naar de geschiedenissen!

Daniel, een man met een vasthoudend geloof in God, maar daarnaast lees je ook hoe bang hij was in de periode van ‘de leeuwenkuil.’ Hij had een belangrijke, hoge functie en daardoor veel invloed. Door alles heen getuigde hij van God.

Samenvattend: Het verhaal is zeker goed geschreven. Maar ik stuitte vaak op mijn eigen gedachten over de vroegere verhalen over Daniel die ik gehoord heb en kon dat moeilijk van mij afzetten. Na dit boek was ik helemaal toe aan een oud-vertrouwde, romantische roman, hihi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: