Jij bent licht – Frieda van de Geest

Die stralende, gele voorkant nodigt toch uit om te gaan lezen?!

Op de achterkant staan twee vragen waardoor direct duidelijk wordt waar dit boek over gaat: ‘Je verlangt er misschien wel naar om Jezus’ Licht uit te dragen, maar hoe pak je dat nou aan? En kun je dat wel?’

Het eerste woord waar ik aan moet denken, is ‘getuigen.’ Voor mij klinkt dat als een ‘zwaar’ woord. In mijn tienerjaren heb ik heel wat jeugdvereniging- en jongerenavonden bijgewoond waarbij het onderwerp van gesprek was. Hoe laat je zien dat je gelooft? Hoe vertel je over Jezus?  Welk plan heeft God met je leven? Moet ik voor ‘het getuigen’ naar het buitenland?  

Samen vormen dit grote levensvragen. Je kunt er door verstrikt raken, het laat je niet los of het tegenovergestelde, het is te groot, je raakt onverschillig en laat het links liggen.

Dan de overstap naar dit boek… Het is misschien niet een zin die je verwacht, maar ik bedacht tijdens het lezen: Dit boek leest zo licht als een veertje! Het is toegankelijk, concreet, moedigt aan om die ene (kleine) stap te zetten. Zoals Frieda schrijft: ‘Je bent al licht, ga er maar lekker in staan en deel ervan uit!’ Nu ik dit gelezen heb, hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn!

Laat God zien door de dingen te doen die bij jou passen. Voeg daar een klein zin aan toe, met jouw beweegreden en het zet mensen aan het denken. Vaak wordt je uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen, maar wat als je dapper oefent om je comfortzone te verbreden? Dat klinkt zoveel gemakkelijker en dichter bij jezelf. Door je daden heen, kan je zoveel van Gods liefde laten zien.

De praktische tips ga ik niet delen, daarvoor moet je het boek natuurlijk lezen. Maar ik heb wel een tip: Doe de test op www.wijzijnlume.nl om jouw geloofstaal te ontdekken!

Mooie zinnen:

  • Gods licht is al in ons en wij mogen dat reflecteren en doorgeven.
  • In Gods koninkrijk is geen spraken van groot of klein. Als we Hem maar dienen.
  • Jouw tijd is Gods tijd. Niet alleen je tijd, maar ook je talenten, je relaties, je bezittingen heb je van Hem gekregen.
    Wat geef je daarvan aan God terug?
  • Je stapt niet uit je comfortzone, maar maakt je comfortzone juist groter.
  • God geeft ons de gift van het leven: onze tijd is Gods tijd.
  • Je bent al licht, weet je nog? Ga er maar lekker in staan en deel ervan uit.

Een gedachte over “Jij bent licht – Frieda van de Geest

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: