De goede Helper – Sanne Lingstuyl

Via social media volgde ik het schrijfproces van Sanne Lingstuyl. Aan het eind van het schrijfproces kreeg ik een berichtje van haar met de vraag of ik het boek ‘De goede Helper’ wilde lezen en er een recensie over wilde schrijven. Natuurlijk! 😊 Dus, bij deze!

Wat mij als eerste opviel aan het boek, zijn de vrolijke, kleurrijke platen. Ze zijn gemaakt door Anne Brechtje. Wat is het toch een fijne afwisseling om naast al die letters in een boek een mooie illustratie te zien. Dat vind ik echt een voordeel van kinderboeken.😉

Ik was heel benieuwd hoe Sanne uitleg zou geven over het werk van de Heilige Geest in het leven van kinderen. Met veel interesse heb ik het boek gelezen!

In elke hoofdstuk wordt de Heilige Geest genoemd. In verhaalvorm heet hij Hans de Helper en op allerlei momenten duikt hij op. De kinderen maken iets mee of vinden iets moeilijk. Ze vragen hem om hulp, vertellen wat hen bezighoud en hij geeft hen een tip hoe zij er mee om kunnen gaan. Het is niet zo dat alle problemen in hun kinderleven direct zijn opgelost, maar doordat hij er altijd is, worden ze getroost en krijgen ze een vriendelijk woord.

Naast het werk van de Heilige Geest, gaat dit boek ook over andere belangrijke thema’s, zoals: Voor jezelf opkomen, keuzes maken, nee leren zeggen, omgaan met verdrietige gebeurtenissen.

Ik denk dat elk hoofdstuk een mooie gelegenheid biedt om er over door te praten. Herkent een kind zich in dit verhaal? Hoe gaat hij/zij daar mee om? De thema’s worden laagdrempelig en herkenbaar geschreven waardoor er gemakkelijk een gesprek kan ontstaan❣

Samenvattend: Ik ben positief verrast hoe Sanne door de verhalen heen, zo mooi en eenvoudig schrijft, hoe de Heilige Geest in je leven kan zijn. Hoe je Hem om hulp kunt vragen. Hoe Hij je wil helpen en bemoedigen.

Ik had ook de gedachten: Geloven als een kind: daar kan ik wat van leren!✨

PS: Ik denk dat het boek ook goed te gebruiken is voor (thema)lessen op bijvoorbeeld de zondagsschool of basisschool.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: