Lijden in Gods hand – Christa Rosier

Het boek ‘Lijden in Gods hand’ mocht ik lenen van een vriendin. Zij had het cadeau gekregen en zei: Dit is ook een boek voor jou! Ze weet dat ik graag allerlei verschillende boeken lees en open sta voor nieuwe suggesties. Qua voorkant herkende ik het uit de boekhandel, maar inhoudelijk wist ik er nog niet zoveel van.

De schilderijen van Christa Rosier geven je inzicht in haar leven en in haar lijden. Je merkt in alles dat ze door veel verschillende emoties is gegaan. Ze deelt kwetsbaar haar gedachten en je voelt het verdriet en de moeilijkheden door de woorden heen. Een groot verdriet is het verlies van haar zoon en daarna de strijd en zorgen rondom haar eigen ziekte.

Elk hoofdstuk begint met een schilderij. Je leest daarbij een overdenking rondom een bepaald thema of persoon uit de Bijbel. Bijvoorbeeld: Gebroken dromen, God echt kennen, Petrus, Jakob, Job. Tussendoor staan dagboekfragmenten en uitgelichte (Bijbel)teksten. Dit samen maakt het tot één geheel, een mooi cadeauboek.

Na het lezen van een boek is het interessant om jezelf de vraag te stellen: Waar denk ik als eerste aan als ik het boek nu zie liggen?

Voor mij zijn dat de schilderijen van Psalm 23 en Psalm 139. Op het schilderij van Psalm 23 zijn onder andere de kleuren groen en blauw gebruikt en Christa heeft dat benoemd als ‘weide en water.’ Ik vond dat zo mooi! Mooi om kleuren aan woorden te koppelen. Ik zie het helemaal voor me: Groene weide, blauw water. Met dat uitzicht kom je tot rust en dat is waar Psalm 23 over gaat.

Op het schilderij van Psalm 139 staan de handen van God en er staat bij: ‘De handen van God zijn scheppend, dragend, leidend, zegenend.’ Prachtig!

Samenvattend vind ik het een boek om stil van te worden. Wat een verdriet, strijd, worstelingen en ziekte kunnen er op je levenspad komen. Daar kan je soms geen woorden aan toevoegen en alleen in stilte meeleven en beseffen: Elke dag is er één om dankbaar te zijn voor hetgeenHij ons schenkt.

Zinnen om te onthouden:

  • Kan het lijden iets bewerken wat wonderen niet doen?
  • Vertrouwen dat niet gebaseerd is op omstandigheden, maar op wie Hij is.
  • Het is beangstigend hoeveel indrukwekkende ervaringen we kunnen hebben, zonder te veranderen.
  • Wanneer we God vragen stellen is dat een eerbetoon aan Hem, we hebben dan een intens verlangen om Hem te begrijpen. God wil graag dat we Hem zoeken, zelfs met onze vragen en klachten.
  • Hier komt niet een zondaar tot geloof, maar hier verandert iemand die God dient in iemand die God kent. Hier leert een gelovige zijn echte God kennen. (Job)

2 gedachten over “Lijden in Gods hand – Christa Rosier

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: