Een tijd om nooit te vergeten – Jennifer Robson

Als je vaker mijn blogs lees, weet je dat ik graag feelgood romans lees. Je begint aan de roman en stiekem weet je al hoe het afloopt. 😉 Ik kan genieten van zulke verhalen en vind het heerlijk ontspannen om te lezen. In eerste instantie dacht ik dat ‘Een tijd om nooit te vergeten’ ook een feelgoed roman zou zijn. Totaal verrast was ik dus toen het anders bleek te zijn en het verhaal wendingen kreeg, die ik niet had verwacht.

Het leven na de Tweede Wereldoorlog was geen rozengeur en maneschijn. De hoofdpersonen Ann en Miriam weten daar alles van. Ze zijn collega’s en worden zelfs huisgenoten. Ze hebben veel meegemaakt en dragen trauma’s met zich mee, maar toch leven ze krachtig verder en werken ze hard. Samen werken ze aan een heel bijzonder project: De bruidsjapon van prinses Elizabeth.

Naast het werk als borduursters gebeuren er nog natuurlijk nog een heleboel andere dingen: Je leest over talenten en creativiteit, elkaar helpen en aanmoedigen, het begin van een kunst carrière en een ontluikende liefde. In dit alles voelde ik een leven in eenvoud.

Naast de verhaallijnen van Ann en Miriam is ook Heather een hoofdpersoon. Dit deel speelt zich jaren later af. Heather begint een zoektocht naar het verleden, omdat ze in het huis van haar overleden oma een doos vindt met een aantal prachtige borduurwerkjes! Maakt het je al nieuwsgierig? 😉

Ik ontdekte een mooie les in deze prachtige roman: Ondanks de omstandigheden die je hebt meegemaakt, ga krachtig door. Verzamel familie en vrienden om je heen die dichtbij je staan. Mensen die je een luisterend oor bieden en je positiviteit geven en aanmoedigen, omdat ze in jou en je talenten geloven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: