Pak mijn hand – Courtney Walsh

Om te beginnen: Wat een prachtige voorkant heeft dit boek. Toch zet het je wel op het verkeerde been, want in plaats van een zonnige zomer, speelt dit verhaal zich af in de wintertijd. 😉

Direct vanaf het begin werd ik meegevoerd in het verhaal en leek het net alsof ik ook inwoner was van Harbor Pointe. Een warme, ons-kent-ons gemeenschap waar de inwoners elkaar hulp aanbieden waar nodig en een luisterend oor bieden.

Quinn Collins woont van jongs af aan in dit idyllische stadje en begint haar eigen bloemenwinkel. Een droom die uitkomt, maar tegelijk ook een wanhopig vasthouden aan haar verleden. Ze is een harde werker, maar voor haar werkdag begint, heeft ze altijd een ontbijtafspraakje met haar vriendinnen. Naast vriendin, is Quinn dochter van een alleenstaande vader, het jongere zusje van Carly en tante van Jaden.

Jaden is haar puberneefje waar geen land mee te bezeilen is, totdat Grady Benson in zijn leven komt. Hoe Grady terecht komt in Harbor Pointe is eerlijk gezegd een beetje bijzonder en toevallig, maar dat mag in een feelgood boek. 😉 De details ga ik hier natuurlijk niet prijsgeven, dat mag je zelf lezen.

Grady is een bekend olympisch sporter en Quinn kan hem niet uit staan, en dat is wederzijds. Toch zullen ze met elkaar moeten samenwerken.

De titel is wat mij betreft goed gekozen. Want hoe reageer je als je hulp aangeboden krijgt? Pak je dat aan of blijf je liever alles zelf doen?

En daarbij nog een mooie les verweven door het hele boek heen: Als je iemand net leert kennen, heb je misschien wel een bepaald beeld of zelfs een vooroordeel. Het is goed te bedenken: sta ik open voor echt contact, doe ik de moeite om iemand te leren kennen en neem ik de tijd om te luisteren? Als jij je tijd en aandacht geeft, kunnen er mooie gesprekken ontstaan en nieuwe inzichten over de persoon in kwestie en zelfs over jezelf!

Samenvattend een heerlijk boek om te lezen! (Wat is lezen toch leuk😉) De personages worden wat mij betreft echt je boeken-vrienden. Sommige dingen kunnen wat voorspelbaar zijn, maar bij andere delen van de verhaallijnen wist ik totaal niet hoe het verder zou gaan. Een fijn boek om bij te ontspannen.

Het volgende deel ‘Vang me op,’ dat al leverbaar is, staat zeker ook op mijn lees-wensen-lijstje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: