De Predikersbruid – Jody Hedlund

Na het lezen van dit boek kan ik weer een auteur toevoegen voor mijn leesdoel. Dit jaar wil ik namelijk graag kennis maken met voor mij nieuwe, christelijke schrijvers van romans (en een aantal ‘gouwe ouwes’ lezen). Van Jody Hedlund had ik nog nooit een boek gelezen, dus dat werd de hoogste tijd! 😉

Op het moment dat ik online deelde over het boek ‘De Predikersbruid’ kreeg ik veel positieve reacties. Ik heb gemerkt dat er veel leesliefhebbers zijn van haar boeken en ik begrijp waarom! De schrijfstijl leest heel prettig. Ik werd meegevoerd door het verhaal en doordat de hoofdstukken zo in elkaar over lopen, kon ik nauwelijks stoppen met lezen.

Het verhaal is fictie, maar is geïnspireerd op een waargebeurd levensverhaal. Het gaat namelijk over de prediker John Bunyan en zijn huishoudster Elizabeth, die later zijn vrouw wordt. Een verhaal over een lange weg van vervolging door prediking en ondertussen de zorg voor een gezin met daarbij de verwarrende emoties van een uit elkaar getrokken liefde.

De uitleg over het leven van de Puriteinen en de machthebbers van die tijd vond ik soms wat ingewikkeld, omdat ik niet heel goed ben in de vroegere geschiedenissen, maar het stoorde mij niet. Er door heen verweven zit een mooi verhaal van de jonge vrouw, Elizabeth, die zorg draagt voor vier jonge kinderen. Ondanks allerlei tegenspoed en tegenstand is zij krachtig door de hoop en de moed die ze ontvangt door haar geloof.

Een mooi verhaal om leesgenoot van te zijn geweest.

2 gedachten over “De Predikersbruid – Jody Hedlund

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: