Een deur die altijd openstaat – Melissa Tagg

Dit boek kreeg ik van @feelgoodmeteenhart. Je kunt het genre herkennen aan de leuke sticker op de voorkant. Als je binnenkort in een christelijke boekhandel komt, gaat het je vast opvallen. 😉

In het boek staan de vrienden Jenessa en Lucas centraal. In het vorige deel ‘Als gebed de hemel raakt’ waren dat Mara en Marshall uit de vriendengroep.

De titel ‘Een deur die altijd openstaat’ vind ik echt een goed gekozen bij dit boek. Uitnodigend en welkom zijn!

Jenessa staat op het punt om haar ouderlijk huis te verkopen, werkt bij een krant, heeft een fijne vriendenkring, maar toch lijkt ze niet gelukkig.

Hetzelfde geldt voor Lucas. Hij draagt een zware last op zijn schouders door wat hij heeft meegemaakt in het werkveld. Jaarlijks komt hij met verlof terug, zoals nu, dat geeft hem nieuwe inzichten, maar zorgt ook voor perikelen, want hij krijgt als mentor ineens de verantwoordelijkheid voor Noah. Lucas weet zich geen raad met hem!

Jenessa en Lucas delen hun leven met familie en vrienden. Ondanks dat ze omringt zijn met lieve mensen om zich heen, vertellen ze niet hun diepste emoties en ervaringen. Gebeurtenissen stapelen zich op die niet worden uitgesproken. Dit zorgt voor een innerlijke strijd, hun eigen gevecht.

Een bijzondere ontdekking is dat er drie verwaarloosde kinderen in het tuinhuisje van Jenessa verscholen zitten. Jenessa bedenkt zich geen moment en ontfermt zich als een moeder over hen. Wat mij betreft voel je dat zo goed door het boek heen. Jenessa wil de kinderen zonder (fijn) thuis omringen met een liefdevolle sfeer. Ze schuift alles opzij om er voor hen te zijn. Prachtig, maar ook kwetsbaar, ze zet haar hart op het spel, want waar zijn de ouders van de kinderen?

Zoals altijd zou ik nog veel meer over het boek kunnen schrijven of over mijn associatieve gedachten, maar ik ga toch afronden. 😉

Als ik iets meeneem uit het boek is het wel om te oefenen in het uiten van je emoties en het niet op te kroppen. Vriendschappen worden zoveel mooier en verdiepen zich als je verteld wat je bezig houdt!

Samenvattend: Een boek waarvan de personages je vrienden worden❣

2 gedachten over “Een deur die altijd openstaat – Melissa Tagg

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: