Rustpunt – Gerieke van Til

Het is een tijdje stil geweest hier op mijn account, maar gelukkig gaat het beter met me en krijg ik weer zin om berichtjes te delen. Vandaag een achterstallige blog van het boek ‘Rustpunt’ die ik een tijd geleden herlas, zodat ik een vinkje kon zetten op de zomerbingo. (Ook verlaat, maar die plaats ik binnenkort met alle resultaat foto’s! 😉)

Het boek ‘Rustpunt’ heb ik al jaren in de kast staan en is zo’n boek dat ik echt niet weg zal doen. Natuurlijk heb ik het in zijn geheel gelezen, maar daarnaast heb ik het ook vaak gebruikt om een overdenking voor te lezen tijdens een opening van een vergadering toen ik club gaf.

Het zijn korte, pakkende stukjes over een thema dat mij al jaren aanspreekt. Ont-moeten! Over rust nemen, rust zoeken, weinig energie hebben, overprikkelingsklachten, tegen een burn-out aan zitten, te veel eisen van jezelf, de lat hoog leggen, meebewegen met de seizoenen, luisteren, loslaten.

De overdenking die mij het meest is bijgebleven ging over lopen en wandelen. Lopen is iets dat je doet op weg naar je doel, maar wandelen is het doel op zich! Dat was voor mij zo’n eye-opener.

Geciteerd over de seizoenen: ‘In welk seizoen bevindt jouw leven zich? Probeer je de herfst of winter over te slaan? Of blijf je daar misschien te lang hangen? Houd je zicht op de hoop van het voorjaar? En geniet je ten volle van de vrucht en zegen van de zomer?

Elke stukje eindigt met een prikkelende vraag, bijvoorbeeld: Hoe kom jij werkelijk tot rust?

Een waardevol boek voor mij! En nu ben ik wel benieuwd, ken jij het?

Een gedachte over “Rustpunt – Gerieke van Til

Voeg uw reactie toe

  1. Nee, ik ken het niet, maar het klinkt prachtig en leerzaam. Mooi over dat verschil tussen lopen en wandelen. Ik zie het ook zo. En ja, er is echt wel een verschil tussen wandelen of ergens heen lopen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: