Flirt – Lisette van de Heg

Ik zal eerlijk toegeven dat ik twijfelde of ik dit boek wilde lezen. Zelf sta ik qua liefde aan het begin, met de wens (en misschien wel concrete ideeën) voor een bruiloft. Wil ik dan een boek lezen over een echtpaar waarin de liefde mist, waarin overspel het hoofdonderwerp is?

In de bibliotheek app zocht ik naar nieuwe romans om te reserveren en kwam ik het boek ‘Flirt’ tegen. Ik besloot om het toch te reserveren, want ik was wel erg benieuwd. Dat heb je als je zoveel boekenberichtjes online ziet, dat maakt nieuwsgierig en mijn leeslijst nog langer. 😉

Samenvattend kan ik zeggen: Het is echt heel goed geschreven. In mijn blog ga ik niet dieper in op het verhaal en de personages, omdat ik het best ingewikkeld en kwetsbaar vind om daar over te schrijven. Bij dit boek is het denk ik belangrijk dat als je het leest, je zelf er een mening over vormt.

Wel wil ik schrijven: Ik begrijp dat er omstandigheden kunnen zijn dat je als stel uit elkaar groeit en er voor de één ineens opening ontstaat voor een buitenstaander. Hartverscheurend en intens verdrietig. Wat een moeilijke weg in een huwelijk en een strijd om weer terug naar samen te gaan. Een belofte is verbroken en na vergeving moet het vertrouwen weer herstellen.

Lisette van de Heg heeft dit gevoelige, en ik denk, niet veel beschreven onderwerp op een goede manier verwoord. In plaats van een oordeel te vellen over een persoon, ontdek je dat er twee kanten zijn aan een verhaal. Een gedurfd onderwerp en daarmee een mooie aanvulling op de romans in de christelijke boekhandel.

Een gedachte over “Flirt – Lisette van de Heg

Voeg uw reactie toe

  1. De titel heeft er bij mij heel lang voor gezorgd dat ik het boek niet wilde lezen, terwijl ik wist dat ik de boeken van Lisette van de Heg eigenlijk allemaal mooi vind. Toch gedaan en ik ben het helemaal eens met wat jij er hier over schrijft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: