Ik ben bij je – Daniëlle Heerens

Dit is een boek met een verhaal, een persoonlijk verhaal én een verhaal over de auteur.

Allereerst over de auteur: Daniëlle Heerens. Het is leuk om te vertellen dat we elkaar online leerde kennen doordat ik een boekenblog plaatsen over haar boek ‘Gods zegen voor jou.’ Regelmatig stuurde we berichtjes naar elkaar en dat gebeurde steeds meer, omdat Daniëlle het mooie boekenaccount @leeslievelings begon. De gesprekjes zijn zo gezellig en waar zal het over gaan? Juist, boeken. 😉

Bij het verschijnen van haar boek ‘Ik ben altijd bij je’ hebben we elkaar ontmoet. De gezellige berichtjes waren niet alleen online, maar toen we tegenover elkaar zaten klikte het direct. Het was zo’n leuk moment!

Ik was direct benieuwd naar haar boek ‘Ik ben bij je,’ want de Psalmen spreken me erg aan. Tijdens mijn burn-out kon ik mij niet goed concentreren. Lezen was dus ook lastig. Ik heb toen vaak de Psalmen gelezen, omdat het kort is en het over zoveel emoties gaat, waarin ik me herkende. Naast herkenning gaven de psalmen mij ook veel steun, hoop en houvast. Ik las die periode graag uit de ‘Bijbel in gewone taal’ en daardoor kwamen de teksten zo dichtbij.

Wat een mooi boekwerk is het geworden. Van voor tot eind, prachtige lay-out en een fijne opzet in de geschreven stukjes. Op de voorkant staat ‘150 bemoedigingen uit de psalmen’ en zo heb ik het ook ervaren. De teksten zijn zo bemoedigend en hoopvol. Danielle schrijft over alledaagse dingen en daarna gaat het via een bruggetje over de Psalm.

Ik las het als een dagboek. Eerst de psalm en dan de tekst. Vaak sprong er voor mij gelijk een tekst uit en dan was ik benieuwd welke tekst Daniëlle had gekozen om te bespreken. Soms hetzelfde, maar vaak ook anders waardoor ik de psalm opnieuw leerde kennen.

Het is fijn om de psalmen eens achter elkaar te lezen. Dit mooie én bemoedigende boek heeft mij gestimuleerd het Bijbel lezen vol te blijven houden.

Samenvattend vind ik het een prachtig boek, qua vormgeving en qua overdenkingen. Het is een mooi cadeau voor jezelf als je graag bemoedigd wilt worden of bijvoorbeeld meegenomen wilt worden in het lezen van de Psalmen met daarbij een overdenking waarin je je zult herkennen en dat hoop geeft!

Door alle teksten heen, klinken de woorden van God: ‘Ik ben bij je!’

Een gedachte over “Ik ben bij je – Daniëlle Heerens

Voeg uw reactie toe

  1. Heel mooi hoe online contacten kunnen uitgroeien tot mooie contacten ‘in het echt’. Ik ben ook in dit boek bezig en herken veel van wat je schrijft. Prachtig dagboek!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: