Waar ik voor leef

Dit boek ontving ik via @Feelgoodmeteenhart. Het is een deel uit de serie van familie Baxter. Ik lees deze boeken niet allemaal, maar af en toe een deel vind ik leuk. Als hulp achterin vind je een familieregister en dat geeft duidelijkheid, zodat je weet wie welke personages is.

‘Waar ik voor leef’ is een intens verhaal. Er gebeurd zo ontzettend veel in het leven van Tommy en Annalee. Het is een jong, over hun oren, verliefd stel. Het verdrietige is dat Annalee de diagnose kanker krijgt. Je maakt het gehele proces mee: onderzoeken, verdriet, ongeloof, uiterlijke veranderingen, angst voor de toekomst. Verschillende keren heb ik echt met tranen in mijn ogen gelezen. Vooral het gedeelte van Annalee waarop ze samen met familie en vrienden haar haar afknipt. Hartverscheurend. Tijdens het lezen besefte ik zo goed: dit is voor mensen met dezelfde diagnose de werkelijkheid..

Tommy heeft een droom, de wens en het verlangen om agent te worden. Zacht uitgedrukt is zijn moeder daar niet blij mee en dit verstoord hun relatie. Totdat bekend wordt wat haar reden is, namelijk gebeurtenissen uit haar verleden.

In dit verhaal beleef je diepe levensgebeurtenissen die wat mij betreft wat heftig op elkaar volgen, net zoals de agent-verhalen van Tommy.

Afsluitend: Door alles heen getuigt de auteur door middel van de personages van haar geloof. Dat vind ik het mooie aan romans: Het leest als ontspanning, maar toch voel je vaak een belangrijke les die je bij blijft. Leef vandaag, geniet, wees God elke dag dankbaar. Heb vertrouwen in Hem. Hij is erbij, ook in de moeilijkste omstandigheden.

Een gedachte over “Waar ik voor leef

Voeg uw reactie toe

  1. O, ik had tot deze recensie nog niet door dat dit weer een boek over de familie Baxter is. Heel helder van mij;). Ik vind dat een fijne familie om over te lezen. Dit vind ik dan wel weer een heel heftig onderwerp, dus ik wacht nog even met dit boek.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: