Het toevluchtsoord voor gebroken harten

Met een zucht leg ik het boek ´Het toevluchtsoord voor gebroken harten´ weg, wat een prachtig, liefdevol verhaal!

Olivia Rosetti is de hoofdpersoon en heeft veel verdriet gekend dat haar nog steeds achtervolgt. Door haar zwangerschap, terwijl ze ongehuwd was, werd ze verstoten door haar familie, met name door haar vader. Ze kwam terecht in een heropvoedingsgesticht. De dingen die daar gebeurd zijn, zijn verschrikkelijk en onbeschrijfelijk.

Door deze ervaring wil Olivia graag hulp bieden aan vrouwen in dezelfde situatie. Samen met Ruth, een vrouw die zij ontmoet in de kerk, maken ze plannen en stelt Ruth haar huis ter beschikking voor een toevluchtsoord. Echt een mooi gevonden woord voor deze plek. Liefdevol en met aandacht worden jonge vrouwen geholpen in de moeilijke en uitzichtloze situaties in hun leven.

Een groot deel van het verhaal gaat over de tegenstand dat het opvanghuis van Ruth en Olivia oproept. Buurtbewoners zien hun liever vertrekken en daarnaast is er ook een bedrijf dat aast op het huis en de grond, zodat zij hun bouwplannen daarop kunnen gaan uitvoeren.

Het boek heeft korte hoofdstukken en wisselt vlot tussen de gedachten van verschillende personages. Dit maakt dat je het boek snel wilt doorlezen en je afwisselend met de personages meeleeft. Fijn om doormiddel van dit boek kennis te maken met auteur Susan Anne Mason.

Ik denk dat als je dit boek gaat lezen, je net als ik, snel vertrouwd zult zijn met Olivia en Ruth! Wat een groot hart vol naastenliefde laten zij zien! Nu heb ik het helaas uitgelezen en hoopte ik op een vervolg. Dat zal je vast wel herkennen nadat je een mooi boek hebt uitgelezen?! 😉

Als laatste nog een kort persoonlijk verhaal: Tijdens het lezen moest ik denken aan mijn tijd bij ‘De Herberg’ in Oosterbeek. Ongeveer 4 jaar geleden heb ik daar een aantal weken gewoond en veel goeds mogen ontvangen. Het woord ‘toevluchtsoord’ sluit helemaal aan bij het gevoel dat ik daar heb mogen ervaren. Dat is het bijzondere aan een roman, door ontspanning heen, brengt het je terug bij je eigen gebeurtenissen in het leven. Weet dat ondanks moeilijke situaties er altijd een plek is waar mensen zijn die je willen helpen, bemoedigen en naast je zullen blijven staan!

Een gedachte over “Het toevluchtsoord voor gebroken harten

Voeg uw reactie toe

  1. Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Heb ‘m gereserveerd bij de bieb, dus ik mag er binnenkort ook van gaan genieten. Wat bijzonder, dat laagje van herkenning voor jou. Zo’n tijd in de Herberg lijkt me iets heel waardevols, waar moeilijk woorden voor te vinden zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: