Het geschenk van Martha – Nelske Vink

Tijdens het leven van dit boek, gebruikte ik mijn eigen boekenlegger met de tekst ‘Een gelezen boek is een blijvend geschenk.’ Het pas mooi bij deze titel én is het zo’n waarheid. Dit boek is ook zo prachtig! Er zijn zoveel mooie zinnen die ik wens te kunnen blijven onthouden.

Vaak moest ik tijdens het lezen, denken aan mijn burn-out. Zoveel onderwerpen raakten die gebeurtenis uit mijn eigen leven. En steeds kwam ik tot de ontdekking: Hé, dat doe ik nu anders dan vóór mijn burn-out. Het boek voelde voor mij als een bevestiging waar ik nu mag staan. Het leven blijft een proces, maar door mijn intens, diepe dal, mag ik zijn waar ik nu ben. Met een dankbaar hart leef ik het leven dat bij mij past, wat ik aankan en waar ik gelukkig in ben.

Een bekende quote uit het boek heeft zoveel gedaan ook in mijn eigen burn-out: Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

Natuurlijk… er blijven zoveel moeilijke dingen in het leven. Ik strijd nog altijd met veel onrust in mijn hoofd. De takenlijsten blijven zich maar aanvullen en ik ben geneigd om veel te lezen over ‘rust vinden in mijn leven.’ Waar komt dat toch vandaan? Hoe kan ik hier verandering in brengen?

In dit boek heb ik weer antwoorden gevonden. Want ik blijk niet de enige te zijn, in deze wereld vol hectiek en stress. Met alles wat vandaag allemaal af moet en niet tot morgen kan wachten. Is dat echt waar of verwachten we teveel van onszelf?

Nelske Vink verteld aan de hand van het verhaal over Maria en Martha over hoe het leven in elkaar zit. Wat zij heeft geleerd en hoe je naar dit overbekende verhaal kunt kijken. Ik kan je alvast vertellen: Je krijgt er een totaal andere kijk op! Ik heb de Bijbelverhalen nog in mijn hoofd van de basisschool en in de kerk, maar dit is zo diep doordacht en mooi gevonden. Want herkennen we onszelf allemaal niet in Martha, dat we bezig willen blijven en niet rustig kunnen zitten?

Ik wens dat elke vrouw dit boek in handen krijgt, het is prachtig, vol levenslessen en niet te vergeten het zal je enorm bemoedigen. Let wel op: Het gaat schuren, je wordt flink aan het denken gezet en het vraagt eerlijkheid bij het beantwoorden van de vragen aan het eind van het hoofdstuk. Maar ik denk dat als je het aangaat, je net als mij, er nieuwe lessen uit zult leren!

Als afsluiting deel ik graag nog een aantal mooie zinnen die in mijn boek staan onderstreept:

  • De kunst is geworteld te blijven in Hem en in Zijn liefde. Zijn liefde is de bron van alles wat we doen.
  • Heb ik het te druk? Maak ik mij te druk? Of doe ik mee aan een bepaalde druk?
  • Drukte neemt ons mee in een vaste routine van overleven in plaats van bewust leven in aanwezigheid van de Allerhoogste.
  • Tijd met God heeft niets te maken met de duur ervan, want er zijn vele manieren om vervuld te raken van God.
  • Een liefdevolle omgang met onszelf helpt ons om nieuwe energie op te doen en ons te laten bemoedigen in aanwezigheid van onze hemelse Vader.

Een gedachte over “Het geschenk van Martha – Nelske Vink

Voeg uw reactie toe

  1. Wat mooi hoe persoonlijk je deze recensie hebt gemaakt! Ik herken me ook wel een beetje in Martha en ga dit boek direct op mijn verlanglijst zetten. Dank voor de tip.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: