Een wereld van verschil – Carla Laureano

Ik had echt zin om ‘Een wereld van verschil’ te lezen. Ik herinner me het boek ´Vijf dagen op Skye´ nog goed. Ik weet zelfs nog precies tijdens welke vakantie ik het las en wat het uitzicht was vanaf het balkon. Het boek gaf toen een fijne leessfeer met een heerlijk zomers gevoel!

De hoofdpersoon in ‘Een wereld van verschil’ is Kendall en zij erft 5 huizen. Hoe dan?! Onvoorstelbaar 😉 De plek is Jasper Lake en dat wordt beschreven als zo’n idyllische plek. Knap hoe de auteur het zo weet te omschrijven dat je het precies voor je ziet.

Het zijn erg ingewikkelde omstandigheden, want huizen erven van een oma die je niet eens hebt gekend, zet het leven van Kendall behoorlijk op z’n kop. Kendall erft het, maar er staat al iemand op de uitkijk om het direct van haar te kopen. Diegene heeft wilde plannen met de bouwgrond, waardoor het mooie dorp een heftige verandering door zal gaan met veel toerisme.

De andere kant is dat het dorp meer bewoners kan gebruiken, omdat het vergrijst. Hierin heeft burgemeester Gabe de taak om een plan te bedenken om zijn dorp weer op te kaart te zetten en het aantrekkelijk te maken voor jonge mensen.

Je raadt het al, dit komt allemaal ontzettend mooi samen!

Kendall is heel erg op zoek naar zichzelf. Ze is opgegroeid in pleeggezinnen en neemt hier erg veel ballast uit mee. Wie is ze zelf? Wie was haar moeder? Hoe was ze als kind? Waarom is dit haar leven? Wat wil ze überhaupt in het leven? En daarbij nu nog een moeilijke casus: Wat moet ze met de erfenis?

Tot aan het einde had ik geen idee welke wending het verhaal zou krijgen. Voor mij duiken er onverwacht nog drie personen op in het verhaal die van groot belang zijn voor Kendall en Gabe.

Het is genieten zo’n boek te lezen, zeker in de half-uurtjes in de zon, dat was fijn!

Sommige verhaallijnen zijn wel erg veel, bijvoorbeeld bij Kendall: De vijf huizen, een onbekende oma, beide ouders overleden, de vele pleeggezinnen. Dan de relatie van Gabe met zijn ouders, het dorp dat op instorten staat. Het waren nogal wat problemen in het boek, maar het staat mij bij het lezen niet in de weg. Ik vind het heerlijk en super leuk om feelgoed te lezen

Ohja, nog één ontdekking die ik deed tijdens het lezen deed. Ik dacht: Heerlijk, een leuk zomers, maar wat bleek… het sneeuwde, haha! Dat vond ik dan wel weel grappig, omdat ik het niet verwacht had bij de kaft. 😉

Een gedachte over “Een wereld van verschil – Carla Laureano

Voeg uw reactie toe

  1. Wat grappig van die sneeuw. Ik zou door de kaft ook een zomers verhaal verwachten. Deze auteur ken ik nog niet, maar ik ga snel dit boek op mijn lijst zetten. Dank voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: