Blog van drie boektitels

De leesclub aan het einde van de wereld

Dit is zo’n boek en titel waarvan je wenste er zelf deel aan te kunnen nemen, want  hebben veel leesliefhebbers niet de wens om bij een leesclub te horen?!

De vijf vrouwen in ‘De leesclub aan het einde van de wereld’ in ieder geval wel. Door allerlei omstandigheden komen ze op elkaars levenspad en blijken ze dezelfde interesse te hebben: lezen.

Hoewel ze elkaar met regelmaat zien en een gelezen boek bespreken, gaat het bijwonen van de boekenclub dieper. Naast dat ze hun gedachten delen over het boek, delen ze het leven met elkaar. De vrouwen leren elkaar steeds beter kennen en worden zelfs vriendinnen. Zo bijzonder, allemaal een andere leeftijd(sfase) en toch zo diep met elkaar verbonden.

Het is heerlijk om over hun verschillende levens te lezen, er gebeuren veel (onverwachte) dingen die het dagelijks leven op schrikken, maar de vijf vrouwen blijven voor elkaar klaar staan!

De Kronieken

De eerste twee delen las ik vorig jaar en het laatste deel las ik dit jaar uit. Alle details van de verhalen kan ik je niet meer precies vertellen, maar wat ik wel weet, is dat ik het echt goede romans vond! Het was de eerste keer dat ik boeken van Tamera Alexander las, dus een fijne kennismaking met haar schrijfstijl. Ik betwijfel of ik nog eens een triologie wil kopen, want het is nogal zwaar in je handen tijdens het lezen. 😉

Te druk om niet te bidden

Ben je benieuwd naar dit boek? Let dan goed op bij kringloopwinkels, want ik ben het boek echt al meerdere keren tegengekomen!

Het onderwerp bidden interesseert me. Ik lees er boeken over of ik hoor een preek in de kerk, maar pas het vervolgens niet toe. Hoe kan dat? Waarom is bidden zo moeilijk?

Het ouderwetse zinnetje ‘handen samen, ogen dicht’ dat ik vroeger als kind hoorde, is een goede gewoonte en daarmee de basis en fundament voor het gebedsleven. Daarnaast mag ik mijn eigen weg vinden in mijn geloof en tijd met God. Ik ontdekte een vorm die bij me past waardoor ik stil mag zijn, Gods woorden lees, hoor en ontvang.

Een boek als dit zet mij dan weer even op scherp, het triggert en schuurt, maar vooral: Het moedigt aan om de rust en de tijd te nemen om je leven, je gedachten met God te delen – met vallen en opstaan.

Een gedachte over “Blog van drie boektitels

Voeg uw reactie toe

  1. Haha, de boeken in de trilogie heb ik ooit apart gelezen. En zelfs dan zijn ze dik genoeg om niet helemaal lekker in de hand te liggen, dus ik kan me je struggle wel voorstellen;). Het eerste boek heb ik al vaker voorbij zien komen, maar stond nog niet op mijn leeslijst. Ga ik gelijk doen. Dank voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: