Door jouw ogen – Nicole Deese

Heb jij dit boek gelezen? Zoja, wat vond je er van?

Voor mij is dit nu echt weer een roman waarvan ik wenste dat ik het voorlopig nog niet uit had! Ik heb de vreemde gewoonte om langzamer te gaan lezen, zodat ik nog even kan genieten van het verhaal.

Inmiddels heb ik het boek tóch uitgelezen 😊 en ik heb er ontzettend van genoten! Ik kan niet goed uitleggen wat het is, maar Nicole Deese heeft een schrijfwijze waarbij je het verhaal en de personages direct omarmt. Hetzelfde had ik ook bij haar boek ‘Alles wat ik vinden wil’ en de novelle ‘Geworteld in liefde.’ Helemaal mijn genre!

De hoofdpersoon is beauty-influencer Molly. Haar wereld rondom Instagram vond ik leuk om te lezen, omdat ik in een kleinere vorm daar natuurlijk ook mee bezig ben.

Milly is een harde werker, ze is creatief en heeft altijd genoeg ideeën voor leuke online berichtjes om haar volgers te bereiken. Haar account is onderdeel van een bedrijf en ze komt er achter dat ze steeds meer dingen opgelegd krijgt, waardoor ze zich afvraagt: Wie ben ik nu eigenlijk zelf?

Als doel werkt ze naar een droomklus toe en daarvoor gaat ze ervaring op doen als vrijwilliger bij ‘De Brug.’ Een huis waar vastgelopen jongeren wonen en begeleid worden in de alledaagse dingen van het leven. Molly is erop gericht om deze hulp aan anderen, als goede werkervaring te doen en zo een interessante sollicitant voor haar droombaan te zijn.

Het tegendeel is waar, want de bewoners helpen haar juist! Totaal onverwacht wordt ze diep in haar hart geraakt en groeit er een liefde in haar voor de bewoners. Het zet haar aan het nadenken hoe ze er voor elke bewoner persoonlijk kan zijn en dat zorgt voor een heel mooi verhaal!

Qua diepere laag in de roman vond ik het ook erg sterk. Wie ben je? Wie denk je te moeten zijn? Hoe ga je om met verwachtingen van een ander? Hoe geef je je grenzen aan? Hoe kan je van betekenis zijn voor een ander? Het komt allemaal aan bod!

De personages om Molly heen zijn ook erg leuk! Bijvoorbeeld Val, haar assistent met haar zoontje.
Miles, de tweelingbroer van Molly.
Silas, organisator van ‘De Brug’ en zoals Molly hem noemt ‘de hertog.’

Samenvattend: Genieten dit verhaal, echt ontzettend leuk en mooi!

PS: Naar het einde toe kreeg ik zelfs een beetje het gevoel dat er misschien wel een volgend deel aan komt met Val als hoofdpersoon, maar ik heb geen idee hoor. 😉

Een gedachte over “Door jouw ogen – Nicole Deese

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: