Langs een verre kust – Karen Kingsbury

Bij het schrijven van een blog vind ik het soms moeilijk om een begin te maken met schrijven. Dat heb ik nu ook na het lezen van ‘Langs een verre kust.’ Ik lees graag voor mijn ontspanning en om maar direct met de deur in huis te vallen, die ontspanning voelde ik niet bij het lezen van deze roman, omdat ik het gewoon een beetje te spannend vond. Het boek valt zeker niet onder de thrillers, maar door de setting van het verhaal, was het niet helemaal mijn ‘ding.’

Ik zal in het kort vertellen waar het boek over gaat: Eliza is een jonge vrouw die onderdrukt wordt door haar vader. Hij zit volledig op het verkeerde pad, door zijn organisatie in mensenhandel of beter gezegd in jonge meisjes handel. Eliza wordt gedwongen om mee te werken en kan zelfstandig niet uit deze greep ontsnappen.

Via Jack, een FBI-agent, staat ze voor een grote keuze dat voor haar echt vrijheid kan gaan betekenen. En die keuze is nog maar het begin van haar nieuwe leven.

Door alle spanning heen, zit natuurlijk echt goed werk verweven. Helaas is mensenhandel realiteit en is het belangrijk dat er organisaties zijn, die dit opsporen en hierin hun hulp verlenen aan de slachtoffers.

In een roman kan er natuurlijk geen liefdesverhaal ontbreken. 😉 Hoe de levens van Eliza en Jack voor een tweede keer samen lopen is bijzonder en ietwat bizar, maar het is mooi om te lezen hoe ze door alle strijd en letterlijke gevechten heen, elkaar zien groeien in hun werk en in hun persoonlijk geloof.

Ik hoop dat mijn mening niets af doet aan jou interesse voor dit nieuwe boek, want wie weet heb jij een hele andere ervaring! Ik ben blij dat ik er voor gekozen heb, om het boek uit te lezen, want dat maakt dat ik het in mijn hoofd kan afsluiten en dat ik kan zeggen: In zijn geheel is het zeker een mooi verhaal voor een Feelgood-roman!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: