Dichter bij dan ooit – Cynthia Ruchti

Wat een prachtige cover heeft het boek ‘Dichter bij dan ooit,’ vind je niet?! In een boekhandel valt deze cover wat mij betreft op en zou ik direct de achterkant willen lezen. Om eerlijk te zijn zou ik het boek toch niet kiezen, want ik vind het verhaal zo verdrietig klinken. Maar dit boek heb ik ontvangen van @feelgoodmeteenhart en daardoor ben ik het boek natuurlijk wel gaan lezen!

De hoofdpersoon is Mara. Haar man Liam werkt in het buitenland en daardoor staat ze er alleen voor in de opvoeding van drie tieners. Onverwacht overlijdt Liam en dat zorgt er voor dat ze nu echt alleen is, en weduwe. Zo intens verdrietig.

Ik ben voorzichtig met het aanraden van dit boek, want als jij in een tijd van rouw zit, kan het boek misschien wel pijnlijk zijn om te lezen. Een eigenschap van Mara is dat ze veel sarcastische opmerkingen maakt, vooral over zichzelf en dat kan hard overkomen als lezer. Maar tegelijkertijd wil ik noemen hoe bijzonder het is dat de auteur zoveel mooie momenten en levenslessen heeft verweven in een verdrietige verhaal dat spreekt van hoop en heel veel kracht in een diepe vriendschap!

Ashley, een vroegere vriendin, is een belangrijk persoon in Mara’s leven. Ashley is ook weduwe. Hun vriendschapsband is heel bijzonder. Ashley heeft veel geduld met Mara en helpt haar in de alledaagse dingen van het leven, zoals de stap naar buiten zetten, goed voor zichzelf blijven zorgen en in beweging komen. Dat laatste levert grappige momenten op, want Ashley staat ’s morgens vroeg al op Mara te wachten om voor dag en dauw met haar te gaan wandelen en daar heeft Mara natuurlijk helemaal geen behoefte aan of zin in. Op dit soort momenten ontdek je dat er veel humor zit in hun vriendschap.

Eén van de mooiste momenten in het verhaal vond ik het gedeelte rondom de kerstdagen. Mara vraagt zich af hoe ze ooit de feestdagen moet doorkomen omdat het vaak allemaal gezellig moet zijn. Ashley komt met een wijze raad. Ze vertelt dat het helemaal niet gezellig hoeft te zijn, maar dat Mara op zoek moet gaan naar het opnieuw betekenis geven aan Kerst. Dit verandert Mara’s blik en daardoor ontdekt ze hoe ze de feestdagen wel door kan komen.

Hoewel ik aan het begin wat kritisch was over het boek, sluit ik toch heel positief af, want het is echt een mooi verhaal! Ik vind de schrijfstijl heel fijn en ben blij dat ik het boek gelezen heb!

PS: Deze blog kan nog veel langer kunnen worden als ik meer had verteld over de kinderen van Mara, maar dat mag je zelf gaan ontdekken in het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: