Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik red me wel – Leanne Pots

Ik had super veel zin om ‘Ik red me wel’ van Leanne Pots te lezen. Als leesliefhebber van Feelgood romans ben ik extra enthousiast omdat dit de eerste christelijke feelgood roman van een Nederlandse auteur is.

Allereerst is de setting heel leuk. Het verhaal speelt zich af in Twente rondom een boerderij. De omgeving wordt zo goed beschreven dat het lijkt alsof je er zelf bent. De vele groene weilanden, de koeien in de wei, een mooie zonsopgang, het uitmesten van de stallen en het melken van de koeien en ga zo maar door. Echt het boerderijleven dat je (her)kent vanuit ons land. Een mooi decor voor een ontluikende liefde 😊

De stadse Nora is een workaholic en besteed veel uren van de dag achter haar computer. Ze is een zelfstandige jonge vrouw en wil ontzettend graag onafhankelijk zijn. Ze houdt flink afstand van alles en iedereen en heeft daardoor een eenzaam bestaan. Ze erft het vakantiehuisje van haar oma en daarmee wordt ze de buurvrouw van Abel.

Abel is heel zijn leven al graag op de boerderij en hoopt deze binnenkort officieel over te nemen van zijn opa.

Je zult het wel aanvoelen, deze twee werelden staan ver van elkaar af en deze twee hoofdpersonen zijn echt tegenpolen. Er is een groot contrast tussen het vele computerwerk van Nora en het boeren buiten leven van Abel. Waar Nora nogal gehaast werkt, werkt Abel vooral vanuit rust.

Nora heeft eigenlijk hulp nodig met het verbouwen van het vakantiehuisje. Abel biedt zijn hulp aan en met enig aandringen zwicht Nora voor hem. In ruil daarvoor gaat zij een aantal dagen op de boerderij helpen. Hier ontstaat een leuke klik met goede, uitgebreide gesprekken en deze zijn soms zelfs een beetje flirterig.

Van altijd bezig zijn met haar werk en nauwelijks weekend houden, beland Nora midden op de dag zomaar met een romantische picknick in het bos. Een grote tegenstelling, maar ondanks dat geniet ze er enorm van. Het is mooi hoe Abel een andere wereld aan Nora laat zien. Stukje bij beetje laat Nora Abel dichterbij komen, maar tegelijkertijd schermt ze zich ook weer af door een opvallend voorstel.

Door haar tijd op het Twentse platteland en de gevoelige snaar die Abel bij haar raakt, gaat Nora nadenken: Ben ik wel gelukkig met mijn leven op dit moment?

Het verhaal vind ik mooi en puur geschreven. Het is niet groots of meeslepend en daarmee herkenbaar vanuit het dagelijks leven. Bij mij kwam zelfs de gedachten op dat ik het een lief verhaal vind!

Ik kan echt merken dat het een Nederlandse roman is. De leuke opmerkingen in gesprekken en de grapjes tussendoor geven veel vrolijkheid aan dit boek.

Ik heb genoten van ´Ik red me wel.´ Een goed debuut van Leanne Pots!

Advertentie

Een gedachte over “Ik red me wel – Leanne Pots

Voeg uw reactie toe

  1. Het boek staat gereserveerd bij de bieb voor me. Ik ben er héél benieuwd naar. Juist ook dat het zich in Nederland afspeelt lijkt me extra leuk, wat jij eigenlijk ook schrijft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: