De Boomgaard – Lynn Austin

Yes, ik kan weer een titel toevoegen aan mijn leesdoel van dit jaar: Een aantal ‘gouwe-ouwes’ lezen!

Ik was heel nieuwsgierig naar het boek, want al een aantal keer aan de kassa waren er klanten die ‘De Boomgaard’ noemde als een heel mooi boek!

En.. Ik ben het volledig met hen eens! Het verhaal zit wat mij betreft ontzettend goed in elkaar. Er zijn meerdere hoofdpersonen in het verhaal en in verschillende delen schakel je tussen hoofdpersonen en schakel je in de tijd. De karakters van de personages zijn goed beschreven, leer je echt kennen en het maakt je zo benieuwd dat je verder wilt lezen!

Het verhaal zelf: Eliza is een jonge weduwe met drie kinderen. Ze heeft sinds het overlijden van haar schoonvader een groot bedrijf te runnen, namelijk een boomgaard. Behalve de werkzaamheden in de boomgaard, hangt er een schuld boven haar hoofd en komen er nog meer ingewikkeldheden op haar pad. Zoals bijvoorbeeld Gabe, een gewonde man die op reis is en bij haar adres strandt. Eliza besluit hem te verzorgen. Gelukkig krijg Eliza zelf ook ineens hulp uit onverwachte hoek. Namelijk tante Batty, die een tikkeltje eigenaardig is, maar een goede hulp blijkt te zijn.

Wat ik mooi vond, is dat Eliza ondanks dat ze veel verliezen heeft geleden, ontdekt dat ze met de verzamelde mensen om haar heen, toch een thuis, een familie kan vormen!

Het verhaal heeft nog veel meer in zich dan mijn korte beschrijving; want is Gabe wel zijn echte naam? En hoe gaat Eliza om met haar verleden? Wat gaat er gebeuren met de boomgaard? En tante Batty, wie was de man die tijdelijk in haar huurhuisje woonde?

Klein uitstapje qua detail over tante Batty. Ze heeft haar huis vol met boeken planken staan. Ik zie dat dan echt direct voor me. 😉

Een super goed verhaal dat je van begin tot eind boeit! Helaas is het uit en ik wenste een vervolg, omdat ik de personage zo leerde kennen. Een mooi verhaal voor op mijn boekenplank!

Heb jij het boek gelezen?

2 gedachten over “De Boomgaard – Lynn Austin

Voeg uw reactie toe

  1. Nee, deze heb ik nog niet gelezen. Ooit las ik in een paar maanden tijd alle boeken van Lynn Austien en tja, eerlijk gezegd was ik toen wel even toe aan pauze. Dat is inmiddels jaren geleden, dus deze ga ik toevoegen aan mijn wensenlijstje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: